Ærlighet, uærlighet og kjærlighet

Sammen med en rekke årskavalkader og tilbakeblikk på årets ulike høydepunkter i mange kategorier, vil jeg gjerne benytte anledningen til å ta opp et litt annet tema. Ærlighet, og uærlighet. Grunnen til at jeg vil si noen ord om dette temaet nå, er at det nye året kan være en inspirasjon for forandring på mange områder. For noen bør det absolutt være et mål å bli mer ærlig og redelig. 

Det å være ærlig kan være en individuell vurderingssak. Man trenger ikke å dele alt om seg selv for å kunne definere seg som en ærlig person. Jeg er nok litt i overkant for ærlig noen ganger, så mye som jeg deler av mine tanker og opplevelser med helsa og livet ellers. Men det er en vesentlig faktor med i bildet her: Ærligheten min dreier seg kun om meg og mitt liv - og det er et bevisst mål for meg at min ærlighet ikke skal skade andre. Jeg sier ikke at jeg er perfekt, for det er jeg laaangt ifra å være! Men det å bruke andres "intime betroelser" for å skaffe seg oppmerksomhet og gjøre seg mer interessant - er rett og slett ikke greit.

På den andre siden har vi uærlighet. Den kan deles inn i to kategorier - de hvite løgnene man en sjelden gang kan slippe unna med som "sosialt akseptabelt", fordi det er høflig. For eksempel hvis du synes at kaffen du får servert hos tante Grete som du bare besøker en gang i året, er det verste skvipet du noensinne har smakt... Da er det greit å svare "ja" når hun spør om du likte kaffen... :) 

Den andre kategorien av uærlighet er verre. Mye verre. Det er den kategorien der du bevisst gjør en rekke valg og handlinger for å skjule virkeligheten for noen du har en nær relasjon til. For eksempel en kjæreste. Jeg er fullstendig klar over at det jeg bærer med meg i form av en helsemessig utfordring, det at jeg ikke kan slå i bordet med en jobb, og det at jeg hører dårlig og sliter med å oppfatte hva som sies i sosiale sammenhenger, sammen kan skremme mange, når de ikke kjenner meg. Derfor vet jeg at de venninnene jeg har - virkelig er sterke og hjertevarme damer. De er sterke nok til å takle meg og min bagasje, og dette sammen med alle de andre gode egenskapene de har, gjør at jeg med sikkerhet kan fastslå at de er fantastiske personer. Dessuten ser de sabla bra ut også, men det er bare en bonus i tillegg til alle de indre egenskapene.

Derfor blir jeg sint og lei meg på deres vegne, når jeg hører at de blir utsatt for dobbeltspill. Dette har jeg dessverre opplevd på nært hold selv også, og det skremmer meg hvor lett det faller for enkelte å kurtisere flere damer samtidig. Hvordan klarer de det? Da tenker jeg selvsagt ikke på den praktiske gjennomføringen. Det er jo lett så mye folk reiser i forbindelse med jobb og studier nå til dags. Det jeg ikke forstår, er hvordan de kan komme med kjærlighetserklæringer til jente A som sitter ovenfor dem, mens de sender melding med jente B, og ikke ha et snev av dårlig samvittighet?  

Hva skjedde på veien mot å bli et voksent og samvittighetsfullt menneske? Jeg forstår at det kan skje en og annen person en eller annen gang i livet, rett og slett fordi man virkelig faller for noen mens man er i et forhold. Verre blir det når dette blir en notorisk og gjentakende sak. Når de ikke engang innrømmer det ved direkte konfrontasjon. Dette skjedde nylig en av mine venninner, og jeg har fått tillatelse til å si noe om temaet. Jeg kjenner at jeg føler meg så maktesløs, når jeg ser hvor sterkt det går inn på henne. Alle de fine erklæringene og lovnadene han kom med, og hun som i utgangspunktet hele tiden sa til meg at hun ikke torde å håpe at det skulle gå bra - for det hadde skåret seg med alt annet hittil. Jeg føler meg ikke så særlig høy i hatten selv heller - for jeg sa at hun ikke måtte tenke sånn, men heller kose seg og nyte godfølelsen. Jeg tror ikke jeg skal si det noe mer... 

Så kjære menn - og damer: ett av mine nyttårsønsker, er at det skal bli "in" å være ærlig, konsekvent og samvittighetsfull igjen! For det hadde virkelig vært en mye hyggeligere verden å leve i, om vi ikke måtte gå rundt med en konstant følelse av tvil og skepsis til alle rundt oss. La oss starte en ny trend - en grunnleggende god en! :) 

 

 

Kjære venninne - du er verdt så mye mer enn dette! Glad i deg! <3 
 


Merete

 

6 kommentarer

Victoria Larsen

29.12.2016 kl.09:28

Høres utrolig bra ut! Veldig bra skrevet :)

Merete

29.12.2016 kl.09:29

Victoria Larsen: Tusen takk, Victoria! :) Ha en herlig dag!

Alexandra Emilie Klein

29.12.2016 kl.16:57

sykt bra skrevet<3

Merete

29.12.2016 kl.23:17

Alexandra Emilie Klein: Tusen hjertelig takk! <3 :)

29.12.2016 kl.23:35

Tenk om vi kunne slå et slag for ærlighet og kjærlighet de kommende år! Du formidler budskapet på en utrolig god måte! Dyktig skrevet Merete :)

Merete

29.12.2016 kl.23:41

Anonym: Tusen hjertelig takk for så fin tilbakemelding! <3 Jeg kommer iallefall til å gjøre mitt beste - og er temmelig sikker på at de rundt meg gjør det samme! :) Så får vi bare håpe at flest mulig hiver seg på den gode trenden! ;) Ha en herlig kveld videre! <3

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei livsglad jente som bruker trening og latter som medisin og livsstil, og snubler meg fram med å håndtere IBS i hverdagen! Skriver litt om dette, deler litt mat og treningstips, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4. Håper du finner noe du liker her! :) Instagram: @mflataas

Kategorier

Arkiv

hits