Når man må gi opp et mål til fordel for noe viktigere <3

God kveld! Har alle det bra? :) Her har jeg hatt noen diskusjonsrunder med meg selv i dag. Dere husker kanskje at jeg fortalte at jeg meldte meg på motivasjonskampanjen til 3T for en stund siden? Dette var før jeg fikk trøbbel med halsen og dermed mistet to uker med kondisjonstrening. Hvis det ikke hadde skjedd, hadde det ikke vært noe problem å gjennomføre - med bare 2- 3 spinntimer i uka. Men nå har jeg altså bare gjennomført 3 av de 12 timene som må fullføres før 4 desember. Jeg ligger altså ikke så bra an... Enkelte ganger har man både motivasjon og tid til å rekke å nå et treningsmål, men uforutsette utfordringer kan sette en stopper for gullplanen.

Jeg kunne ha klart det, for lysten er jo der - og motivasjonen også. Men det betyr at jeg må spinne hver ledige dag fram til 4. desember. For min del kan jeg ikke droppe styrkeøktene, for da taper jeg raskt den lille muskelmassen jeg har jobbet så hardt for. Det betyr at jeg isåfall må kombinere styrke og spinn, noe som i utgangspunktet skulle være overkommelig. 

Dette prøvde jeg igår, styrke først og spinn etterpå. Det gikk helt fint, selv om jeg sloknet som en stein tidlig på kvelden. Varsellampene blinket imidlertid da jeg våknet i dag... Selv etter å ha sovet lenge og relativt bra til meg å være, var jeg fortsatt steintrøtt, hele kroppen var tom for krefter og verket, og jeg var småkvalm. Særlig det siste er for meg et tegn på at jeg ikke er godt nok restituert.

Dermed må jeg bare legge iveren til side og sette ned foten for meg selv - og godta at jeg ikke kommer i mål med 12 spinntimer før 4. desember! Det er kjempegøy og fristende å være med videre - men det er ikke verdt det dersom det betyr at jeg skal drive rovdrift på kroppen min. Den tabben har jeg gjort alt for mange ganger før. Nå som jeg er inne i en god flyt med søvn, hvile, mat og gode treningsøkter - er det viktigere for meg enn noensinne å lytte til kroppen. Bare slik kan den positive spiralen få fritt spillerom til å snurre videre inn i det neste året! :D

Jeg har hørt så mange historier om jenter og gutter, som har gått på en smell fordi de ikke lyttet til kroppens signaler, så jeg vet jeg ikke er alene om å ha opplevd dette. Før ville jeg bare ha kjørt på fordi jeg synes det var gøy og ikke tenkte på det som stress, mens KROPPEN ble stresset fordi den ikke fikk restituert seg nok. Nå som jeg vet mer om hva stress gjør med kroppen, gjør jeg mer langsiktige vurderinger før jeg hiver meg ut i treningsiveren. Kanskje har dere også opplevd det? Selv om det er kjipt å gi opp et treningsmål, er det positivt å vite at man er i stand til å stoppe opp og tilpasse seg at kroppen er et følsomt redskap som trenger å ivaretas! <3 Er dere enige med meg? :)  

I dag ble det derfor bare en lett overkroppsøkt, før jeg droppet den planlagte spinntimen til fordel for sofa, middag og TV! Snurrer positiv spiral her altså! :)  

Er DU bevisst på å tilpasse deg kroppens signaler?

 

Ha en fin kveld! :)

 

Merete

 

#trening #treningsglede #motivasjon #changeinplans #tilpasning #lyttilkroppen #helsaførst #stress 

4 kommentarer

23.11.2016 kl.22:16

Valget ditt kan virke som et riktig sjakktrekk :) Er litt hekta på sjakk; - som du kanskje skjønner.... :)

Merete

23.11.2016 kl.22:37

Anonym: Hehe! ;) er visst sjakk på TV om dagen har jeg skjønt ja! ;) Takk for hyggelig kommentar! :)

Victoria Larsen

23.11.2016 kl.23:45

Har blitt mye flinkere på det! Klem <3

Merete

23.11.2016 kl.23:51

så bra å høre! :) ha en strålende kveld videre! klem tilbake <3

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei livsglad jente som bruker trening og latter som medisin og livsstil, og snubler meg fram med å håndtere IBS i hverdagen! Skriver litt om dette, deler litt mat og treningstips, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4. Håper du finner noe du liker her! :) Instagram: @mflataas

Kategorier

Arkiv

hits