Oppdatering om akupunkturbehandlingen!
Ny uke, nye muligheter! Er ikke det herlig, å få sjansen til å fylle enda nye sju dager med masse fine øyeblikk? Jeg blir iallefall glad av å tenke slik! :) Meningen var egentlig å rekke et innlegg i løpet av søndagen. Men den var fullpakket fra start til slutt - det ble en lang og herlig treningsøkt tidlig på dagen med ei god venninne, deretter gikk det slag i slag med husrengjøring og koselig besøk. Så den søndagen fløy bare avgårde! :)

Jeg lovet jo å komme med en oppdatering på hvordan erfaringer jeg har gjort meg så langt med akupunkturbehandlingen. Først vil jeg understreke at dette er mine personlige erfaringer, med akkurat de akupunktørene jeg har nå. Jeg vet det er mange som er skeptiske til denne typen behandling, og noen har kanskje også prøvd det uten å merke noen bedring. Det gjelder meg selv også. Derfor vet jeg godt hvordan det er å være skeptisk. Jeg hadde tidligere prøvd andre akupunktører, uten å føle at det hjalp noe som helst. Det stakk bare i lommeboka for å si det sånn! 

For de som ikke vet det, begynte jeg i juli hos akupunktørene jeg går hos nå. Der håper jeg å få hjelp med søvnvanskene, mageproblemene og utmattelsen som følge av disse faktorene. Jeg fikk med en gang beskjed om at jeg ikke kunne forvente noen raske endringer, og at jeg måtte regne med å bruke ca 1 år på prosessen. Jeg har tidligere skrevet om behandlingen og bakgrunnen i innleggene her og her.

 

 

Forandringene jeg har merket siden sist jeg skrev om det, er:

- Jeg sover mye oftere bedre om natta.

- Jeg sover dypere, drømmer ikke hele natta slik jeg gjorde før.

- Jeg blir veldig tidlig trøtt om kvelden, og MÅ legge meg fort for å ikke føle meg uvel av trøtthet.

- Jeg har blitt helt kvitt den sterke hjertebanken og uroen jeg følte hver gang jeg la meg før.

- Den siste uka har jeg flere ganger kommet meg på trening tidligere enn på mange år! 

- Jeg svetter ikke om natten slik jeg gjorde før.

 

 

Forandringer jeg har merket som ikke oppleves som like positive, men som jeg har fått vite at er en naturlig og forventet del av reaksjonsforløpet i behandlingsprosessen, er:

- Jeg kan brått bli helt tom for krefter og utslitt. Hele kroppen føles som gele, det er vanskelig å holde seg oppreist. Det føles som å gå i sirup, selv på flatt underlag. Avstander som jeg vanligvis bruker 10 minutter på, har tatt tre ganger så lang tid. Dette er visstnok fordi kroppen er i ferd med å slippe stadig mer av stresset jeg har båret ubevisst på i mange år. Dermed vil jeg mye lettere merke hvor sliten jeg faktisk er.

- Når jeg blir trøtt, må jeg legge meg akutt, ellers blir jeg ekstremt svimmel og kvalm. De gangene jeg har ignorert det har jeg faktisk opplevd å kaste opp av utmattelse når jeg endelig kom hjem.Jeg unngår foreløpig å gjøre avtaler som varer mer enn et par timer, er for langt unna til at jeg kan gå hjem umiddelbart ved formstup, og unngår avtaler sent på kvelden.

- Jeg har enda ikke merket noen endringer på mageproblematikken. Men det har hele tiden vært det største og mest omfattende problemet - og dermed mest sannsynlig det som vil ta lengst tid å få orden på.

 

Ei som tydeligvis kan ha godt av litt eksorsisme.... ;)

Innimellom føles det nesten som om dette er en form for eksorsisme, så mye crap som skal drives ut av denne kroppen! Hehe... ;) Jeg er så enormt glad for at jeg fortsatt får til å trene hver dag, det betyr så mye for humøret! :) Det er riktignok mye rart som skjer med kroppen min nå, som gjør at kvaliteten på øktene varierer veldig. Men jeg får smøre meg med tålmodighet i visshet om at kurven mot bedring sjelden er rett oppadgående, men gjerne svinger litt opp og ned på tur opp! Så får eksorsistene fortsette med jobben sin! ;) 

Dette ble et langt innlegg, men jeg vet det er mange som strever med mye forskjellig. Så mange som har opplevd å ikke få hjelp i det vanlige helsevesenet, rett og slett fordi de ikke vet hva de skal gjøre med tilstanden. Det er så viktig å ikke gi opp! Man må bare prøve seg fram, og akupunktur er jo ikke det verste - siden det faktisk baserer seg på en tradisjonell og anerkjent behandlingsmetode. En superbonus er at det ikke krever bruk av medikamenter - som man heller ikke kjenner bivirkningene av per i dag. Jeg håper at jeg etterhvert kan komme med stadig bedre formoppdateringer, og dermed bidra til at flere kan kjenne håp, i stedet for håpløshet. For det er ikke noen god følelse - iallefall ikke når det er snakk om din egen helse. Apropos helse, her gledes det stort til dagens PT- time! :)
 

Ønsker dere en magisk mandag! 💕

 

Merete

 

#akupunktur #behandling #erfaringer #ibs #sensitivmage #søvn #energi #håp 

 

 

6 kommentarer

Alexandra Emilie

26.09.2016 kl.09:04

ååh kanskje jeg må prøve dette, da jeg sliter med mange av de samme problemene som du nevner :)

Merete

26.09.2016 kl.10:46

Alexandra Emilie: Hei! Ja, da kan det være verdt et forsøk! :) Men det er langt mellom gode akupunktører, så sjekk gjerne om de har positive resultater å vise til fra lignende problematikk - siden dette er ganske dyrt:) Noen er gode på en ting, noen på noe helt annet! :) Lykke til!

REBECCA HOLDER

26.09.2016 kl.12:12

Jeg har ALDRI turt noe slikt jeg, selv om jeg har hørt at jeg sikkert kunne ha godt av det. Også er det jo dyyyrt, haha! Helse først sier noen .. uff

Merete

26.09.2016 kl.13:07

REBECCA HOLDER: Ja, det er sant at det koster, dessverre! :-/ Men så lenge det er det eneste som faktisk hjelper - yes please!! Søvn er for min del mer verdt enn en det meste annet man må betale for! :)

Linda

26.09.2016 kl.22:28

Hei. Så det er ikke en bra ting å drømme mye om natta? Jeg drømmer masse. Har godt sovehjerte, så jeg har ikke problemer med søvn. Hm, kanskje jeg bør sjekke det nærmere.

Merete

26.09.2016 kl.22:31

Linda: Hei, så koselig at du stikker innom her! :) Hvis det ikke plager deg, og du føler deg uthvilt er det ingenting å bekymre seg for! :) For min del var drømmene relatert til stress. Så det er ikke farlig å drømme altså!:)

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei livsglad jente som bruker trening og latter som medisin og livsstil, og snubler meg fram med å håndtere IBS i hverdagen! Skriver litt om dette, deler litt mat og treningstips, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4. Håper du finner noe du liker her! :) Instagram: @mflataas

Kategorier

Arkiv

hits