Gamle minner som gir nye gleder for et helt år!

Hvor mange av dere tar støtt og stadig bilder med mobilen - som aldri blir fysiske bilder? Bare glemt i nettskyen? Jeg regner med at jeg ikke er alene om å snappe og lagre bilder! ;) Resultatet er at mobilen min er full av vakre naturøyeblikk, og fine øyeblikk med både latter og kjærlighet sammen med familie og venner. Noen av disse har jeg selvsagt publisert på bloggen, facebook eller instagram. Men det er en enorm mengde som ikke er blitt publisert noe sted. Før gikk vi på fotobutikken og framkalte bildene, og satte dem gjerne i album. Nå er det ikke så mange som gjør det lenger. Resultatet er at det ligger utrolig mange flotte øyeblikksskudd og bare svever i den enorme nettskyen, og blir glemt etterhvert som vi tar stadig flere bilder... For noen år siden bestemte jeg meg derfor for å gjøre noe med dette.

Fra den gang av, har jeg satt av god tid på slutten av hver november på å gå gjennom bildene der de svever i nettskyen. Jeg plukker ut de bildene jeg liker best fra året som er gått, og lagrer dem i en bildemappe. Når jeg har plukket ut en stor mengde bilder, begynner jeg å velge ut 12 bilder og lager en månedskalender for det kommende året med hvert av disse bildene. Det kan ta lang tid å bestemme seg for hvilke 12 bilder man vil ha, men jeg bruker følgende kriterier: Hvilke venner har jeg delt flest gode øyeblikk med i år? Hvilke opplevelser har gitt meg størst mestringsfølelse? Hvilke naturøyeblikk gjorde sterkest inntrykk på meg? Hva er den fineste opplevelsen jeg har delt med de ulike familiemedlemmene mine?  

November 2015 (i fjor) valgte jeg blant annet de to bildene under. På første bilde var jeg og mamma var på fjelltur alene. Turen endte med at vi gikk mye lengre enn planlagt, og kom oss på toppen. Mestringsfølelsen og gledesrusen vi fikk da vi kom opp var helt ubeskrivelig! Det stormet som bare juling rundt oss, mens vi så til alle kanter mot Sylan og jublet som gale der oppe! :) Hver gang jeg ser bildet må jeg smile, for det minner meg på turen oppover når vi tøyset og sang "høyt oppi fjellet bor det et troll" av full hals, hehe.. ;) 

 

En av naturopplevelsene som ble med på fjorårets kalender var dette bildet. Kanskje ikke så spesielt i bunn og grunn, men for meg ble det en sterk opplevelse å se det siste bladet som hang igjen på treet før vinterens ankomst. Det fikk meg til å tenke på den kalde og fargeløse tiden som var i vente. Samtidig følte jeg at det siste bladet som tviholdt på greina, ble et symbol på håp - et tegn på å ikke gi opp. Det høres kanskje rart ut, men ble en slags motivasjon for meg - og var akkurat det jeg trengte å føle på det tidspunktet :) Det ble litt mye babling og tankespinn her, men poenget mitt er: Bruk bildene dine! Print ut dine fineste øyeblikk med de du er glad i, lag en kalender, eller heng opp bildene på steder du ofte passerer i leiligheten/hjemmet. Det er vanskelig å unngå å trekke litt på smilebåndet, eller i det minste kjenne et varmt blaff av glede. Synet av de jeg er glad i, og minnet om det herlige øyeblikket vi delte, har iallefall den effekten på meg! :) Så hvorfor ikke fylle alle årets tolv måneder med gode minner fra det forrige? :) 

Et annet tips er å lage kalendere og gi bort i gave. Det har jeg gjort flere ganger med stor suksess :) Nå går det ikke en jul uten at min kjære mor ønsker seg en Meretekalender! ;) For nå går det sannelig fort mot jul! Allerede neste helg er det første søndag i advent. Jeg vet ikke med dere, men jeg har startet med julegavene allerede! Tidligere år har jeg ofte stresset i siste liten for å få unna alt, for det dukker alltid opp noen uventede gaveutvekslinger. Derfor startet jeg tidlig med å holde øynene opp for ting jeg føler passer godt til de ulike personene jeg skal gi til.

Dessuten er det jo utrolig koselig å bruke tid på å lage noe til noen man er veldig glad i! <3 

 

Hva synes dere om å få en slik julegave? :) 

 

Ha en herlig fredag! :)

 

Merete

 

#diy #kalender #foto #minner #feelgood #kjærlighet #desmåøyeblikk #smågleder #venner #familie #opplevelser #natur #julegaver #julegavetips 

2 kommentarer

Victoria Larsen

18.11.2016 kl.14:12

Så fint innlegg :)

Merete

18.11.2016 kl.14:48

Victoria Larsen: Tusen takk! <3 Ha en herlig dag! :)

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei livsglad jente som bruker trening og latter som medisin og livsstil, og snubler meg fram med å håndtere IBS i hverdagen! Skriver litt om dette, deler litt mat og treningstips, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4. Håper du finner noe du liker her! :) Instagram: @mflataas

Kategorier

Arkiv

hits