Er det MULIG?


(Bilde fra pinterest)
 

Kjære lesere. Denne bloggen er kun ment for å spre håp, glede og optimisme. Men en og annen gang i blant - skjer det noe som gjør en så stor omveltning i hverdagen at en liten utblåsning er på plass! Særlig med tanke på at dette vil påvirke innholdet i bloggen også framover. Here we go...!

Forrige uke skrev jeg et innlegg om hvordan man kan komme i gang med løping, og viktigheten av gode sko for å forebygge skader. Hva skjer så? Den smerten som kom brått på etter fredagens løpetur, viste seg å være jumpers knee! Jeg klarer fortsatt ikke å gå trapper uten å støtte meg på rekkverk for å unngå smerter. Løping, hopping og beinøvelser med bøy er altså ikke et alternativ i nærmeste framtid. Nå går jeg med støttebånd rundt kneet, og har fått beskjed om å ikke belaste kneet mer enn nødvendig inntil videre - for da kan tilstanden bli kronisk. Alle joggeturene jeg hadde sett fram til i høst, kan jeg bare legge på is. For her er det absolutt ikke på tale om at det skal bli noen kronisk plage! Jeg har allerede fått en betennelsesdempende behandling med laser, og skal tilbake etter helga. Her er det bare å komme i gang med rehabilitering så fort som mulig.

 


 

Ettersom det gjør vondt også å sykle (belastning på bøyd kne), kan jeg bare gå på flatt underlag. Vel, da får det bli gåturer i høst i stedet! Dessuten har jeg gravd, spurt og lett etter tips til styrkeøvelser som ikke krever belastning på bøyd kne. Så selv om det er kjipt å bli satt såpass ut av spill når det gikk bra også på styrkefronten, har jeg iallefall en backup-plan klar! :) Det må dessverre vente til jeg er blitt frisk - for på toppen av det hele har jeg fått omgangssyke...! Er det mulig?!

Trøsten får være at jeg sover mye bedre og opplever positive ting på andre fronter om dagen! :) Dessuten blir dette bare bagateller hvis man setter seg ned og leser avisa om hva som skjer i resten av verden! Jeg er selvsagt svært skuffet og lei meg for å bli satt ut med skade, når jeg endelig har blitt bedre med tanke på energi og søvn. Men jeg er positivt innstilt på at jeg må gjøre noen uplanlagte tilpasninger. Det kan jo også hende at jeg får noen nye favorittøvelser å dele med dere, når jeg nå må bytte ut noen av de vanlige beinøvelsene mine. Høsten med de vakre fargene er heller ikke den dummeste tiden å gå, i stedet for å løpe ute! :)

  

Her blir det bare å fortsette sofacampen fram til jeg er frisk nok til å bevege meg uten å bli kvalm og dårlig. Gjett om jeg gleder meg til det, har jo søren meg vondt i rumpa etter å ha sittet så lenge i ro nå! Det var dagens utblåsning, og med dette lover jeg at det blir lenge til neste! ;) 

Ha en strålende ettermiddag! :)

 

Har dere opplevd å bli satt ut av spill på grunn av skader før? 

 

Merete

 

#klagemur #utblåsning #jumpersknee #kneskade #idrettskade #alwayslookatthebrightside #positivtenkning #utfordringer 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei treningsglad jente som bruker trening som medisin og livsstil, og digger å eksperimentere med LCHF og proteinrik mat for å håndtere IBS! Skriver litt om dette, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4. Instagram: @mflataas

Kategorier

Arkiv

hits