Kalkunburger med LAVFODMAP brød!

 

Da er det sannelig fredag igjen, og mange har kanskje lyst på noe ekstra digg til middag i kveld? Ja, det er tidlig på dagen enda, men siden mange handler inn på vei hjem fra jobb kan det være greit å ha handlelista klar. Om du savner et mer magevennlig alternativ til den tradisjonelle hamburgeren, har jeg et forslag! :) Denne retten er riktignok ikke helt ukjent for de som har lest tidligere blogginnlegg. Forskjellen denne gangen er imidlertid at jeg har brukt kalkunkjøttdeig og en egenkomponert kryddermiks, som ble utrolig god! Dessuten er det vel ikke dumt med noen påminnelser om de mest vellykkede rettene? ;) 

Oppskrift på burgerbrød:

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

4 eggehviter (1 pr brøddel, dette blir altså 4 deler for 2 burgere)

1 ss sukrinmelis (kan sløyfes)

1 ts fint salt

(NB! Jeg kan innta litt sukrinmelis, så lenge resten av retten ikke inneholder noen form for FODMAPS. Dersom du er veldig sensitiv for denne typen søtning er det bare å droppe sukrinmelisen i denne retten)!

Stivpiskes, fordeles i 4 like store deler og settes midt i ovnen på en plate med bakepapir. Stekes til de får en fast og gyllenbrun overflate (se under). Dette går fort, hos meg sto de i 6 minutter. Trykk gjerne med fingeren oppå for å sjekke at de er ferdige. Overflaten skal være myk, uten at den gir etter og sprekker. Litt som luftige boller, se bilde under :) Når de er ferdige er det bare å slå av ovnen, slippe ut litt varme og deretter la dem stå i ettervarmen mens du steker kjøttet.


 

Til selve burgerne:

600 gram kalkunkjøttdeig

1 ts karri

1 ts garam masala

1/2 ts gurkemeie

1 ss tørkede chiliflak

Noen runder med grovkvernet svart pepper

1/2 ts salt

(NB! Utrolig mange krydder man ikke forventer skulle inneholde løk/hvitløk inneholder nettopp dette! Så om du er like sensitiv for det som meg, LES alltid innholdsfortegnelsen på krydderglassene før du bruker dem. Jeg har fått noen overraskelser når jeg kjøpte chili og oppdaget at den inneholdt både hvitløk og løk! De tørkede chiliflakene inneholder ikke noe annet enn nettopp chili, og det kjøper jeg rimelig på innvandrerbutikken i nabolaget).

Bruk hendene og bland krydderet godt inn i kjøttdeigen. Jeg hadde litt kokosolje i stekepanna og gned utover med kjøkkenpapir for å dekke hele panna godt. Form burgerne med hendene, i ønsket størrelse. Jeg valgte å lage flere små burgere, for å være sikker på at de ikke skulle falle fra hverandre når jeg flippet dem under stekingen. Dermed fikk jeg ca 12 stykker.  Deretter er det bare å dandere ønsket tilbehør på burgerbrødene og nyte herligheten!

Et lite PS her: Disse burgerbrødene består av eggehviter, og oppfører seg litt annerledes enn vanlige hamburgerbrød. De er mer skjøre, og ikke like solide å holde i. Det kan derfor være greit å spise dem med gaffel og kniv. Jeg synes disse smaker mye bedre enn vanlige tørre burgerbrød, denne varianten smelter på tunga! :) 

Håper det faller i smak! :)

 

Har dere prøvd denne varianten av burgerbrød tidligere?

 

God helg!

 

Merete

 

#sunneoppskrifter #lavfodmap #fodmap #lavkarbo #sensitivmage #kalkunburger #hamburger #burger #allergivennlig #glutenfritt #laktosefritt 

2 kommentarer

Siri Kolstad

29.07.2016 kl.19:43

Nam! Aldri prøvd med kalkun nei, men kanskje det må testes ut neste gang <3 Ha en god helg!

Merete

29.07.2016 kl.19:46

Siri Kolstad: Åh, det MÅ du virkelig prøve ja! :D jeg har smakt vanlig hamburger også, spiste jo vanlig før jeg ble syk av maten - men kan skrive under på at kalkun smaker bedre! :) spesielt med den kryddermiksen :) ha en riktig god helg du også, og tusen takk for kommentar! :)

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei treningsglad jente som bruker trening som medisin og livsstil, og digger å eksperimentere med LCHF og proteinrik mat for å håndtere IBS! Skriver litt om dette, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4. Instagram: @mflataas

Kategorier

Arkiv

hits