Alternativ behandling og en bokanbefaling!

 

Etter noen måneder med lite søvn, og påfølgende forverring av magetrøbbel har det ikke akkurat blitt den aktive sommeren jeg hadde sett for meg. Treningen har vært mer en mental trening enn en fysisk innsats. Det positive, er at jeg den siste uka har sovet mer enn på lenge. For et par uker siden var jeg så opprådd og utslitt, at jeg bestemte meg for å prøve akupunktur for å få orden på søvn og mage. Etter bare to behandlinger, har jeg for første gang på mange måneder følt meg avslappet nok til å sove. Fantastisk! :) Magen er fortsatt ikke bra, men jeg vet jo at langvarig søvnunderskudd påfører kroppen stress. Stress påvirker videre kroppens alarmberedskap, og dermed blir magen veldig sårbar. Jeg prøver å minne meg selv på å lytte til kroppen, sove når den sier ifra, og tilpasse aktivitetsnivået mitt etter gjeldende dagsform. Jeg har faktisk fått beskjed om å holde meg unna høyintensiv trening mens akupunktørene jobber med å skru av alarmberedskapen min, fordi dette vil motarbeide det de prøver å løse. Jeg har en god følelse for dette forsøket, og er spent på hvordan det blir videre. Først må jeg bare smøre meg med tålmodighet mens de har ferie noen uker... Noe som hjelper til med å korte ned ventetiden, er denne boka: "Sunn tarm, klart hode. Hvordan gode tarmbakterier beskytter og reparerer hjernen din" av David Perlmutter. Tipset fikk jeg forøvrig av en som kommenterte på bloggen etter avisartikkelen for en måneds tid siden. Det er jeg utrolig takknemlig for! Jeg er veldig opptatt av å se holistisk på situasjonen når man har en psykisk eller fysisk lidelse. Alt for mange ser bare på et symptom og gir medisin eller behandling kun for det, mens årsaken til symptomet blir "glemt". Dermed ender det ofte med at pasienten ikke blir frisk, eller kommer tilbake igjen og igjen. Denne boka handler om hvordan ulike fysiske og mentale tilstander kan henge sammen med stress, bakterieflora og kosthold. Jeg er ikke ferdig med den enda, men den er virkelig spennende, og jeg sitter med gul markørtusj og streker over ting jeg vil se mer nøye på! :) Det er også en fin ting å bruke tiden på når jeg allikevel må holde meg i ro mot min vilje. Ikke så galt at det ikke er godt for noe, kanskje jeg blir litt klokere på min egen tilstand!  

Det har også dukket opp en annen hyggelig overraskelse; jeg ble den heldige vinneren av en facebookkonkurranse hos Isadora kosmetikk. Jippi! Jeg elsker dette merket, så denne premien var sannelig midt i blinken for jåla her! ;) Det er utrolig hvor mye det hjelper å tilføre litt farge i fjeset på dager man er helt grå av søvnmangel og utmattelse. Verdens eldste triks - fake it 'til you make it! ;) En herlig og fargerik opptur! 

  

Litt senere i dag venter en helt rolig joggetur ut i godværet sammen med ei venninne. Det ser jeg fram til! :)

 

Har dere noen erfaringer med akupunktur? 

 

Ha en fin mandag! :)

 

Merete

 

#alternativbehandling #akupunktur #håp #stress #avkobling #sunntarmklarthode #perlmutter #isadora #hverdagsglede 

2 kommentarer

Thomas

19.07.2016 kl.00:37

Jeg har også blitt anbefalt akupunktur, fra en som jeg møtte på sjukehuset, og det har jeg besluttet å prøve. Jeg prøver hva som helst for å få en hel natt søvn og kanskje mindre smerter. Ingenting skal være uprøvd. Jeg har tro på alternativ behandling. Gratis med premien. Men hvem skal du gi den til, du trenger da den ikke😊 God natt, skap deg en magisk dag i morgen.

Merete

19.07.2016 kl.08:50

Thomas: Så spennende at du også er blitt anbefalt det! Du må gjerne dele erfaringer hvis du får det etterhvert, jeg kommer til å dele mine hvis jeg ser at det fungerer. Tusen takk for hyggelig gratulasjon og kommentar, men jo - det hjelper på humøret med farger, så slike premier er lik jubel i heimen! ;) Ønsker deg en super tirsdag! :)

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei treningsglad jente som bruker trening som medisin og livsstil, og digger å eksperimentere med LCHF og proteinrik mat for å håndtere IBS! Skriver litt om dette, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4. Instagram: @mflataas

Kategorier

Arkiv

hits