Chill søndag

Sofasøndag! :)

Denne søndagen har jeg tatt velfortjent treningsfri. Ikke at det står på lysten til å stikke en tur bort på treningssenteret, men av og til må man lytte til kroppen. Tok det rolig igår kveld og bestemte meg for å pålegge meg selv en sofadag idag. Det ble en ypperlig anledning til å komme i gang med et av flere nyttårsmål; nemlig å bli flinkere til å ta meg tid til å slappe av med en god bok. Som liten var jeg helt rå på å lese bøker, og kunne lett lese ut en bok på en dag. Etterhvert som skolearbeidet og studier krevde stadig mer fokus, ble det så jeg ble for sliten i hodet og øynene til å lese like mye som før. Studenttilværelsen bød på mange nye bekjentskap som skulle pleies. Det var mer givende for meg å være sosial de få timene som ikke gikk til studier og trening. Etter studiene har jeg ikke helt kommet inn i dette med lesing som fritidsaktivitet igjen, men det har jeg bestemt meg for å gjøre noe med nå.Det er alt for mye tid som går med til mobil, pc og internett. Jeg leste nylig et sted at når man er blitt så vant til å oppdateres gjennom internett, skjer det etterhvert noe med kravet vi stiller til informasjonen vi mottar. Hvis den ikke kommer raskt nok, "faller" vi av, og dette skulle visst medføre at vi ikke klarer å engasjere oss i papirbaserte medier i like stor grad. Om dette medfører riktighet vet jeg ikke, men jeg skal iallefall helgardere meg ved å sørge for at det ikke skjer meg! ;) En annen positiv bieffekt av å opprettholde "papirlesing", er at man kanskje blir mer bevisst sitt eget skriftspråk. Merker selv at jeg oftere enn før tenker over hvordan jeg formulerer meg skriftlig, nettopp fordi jeg i private meldinger uttrykker meg på trøndersk. Utfordringen for mange kommer kanskje først når man plutselig havner i en situasjon hvor man skal skrive en formell søknad o.l. Heldigvis har jeg et helt bibliotek å boltre meg i hos min far og hans fru, og det er jo en super anledning til å låne masse bøker uten å bekymre meg for purringer fra biblioteket!

Ellers har jeg lagt slagplanen for treningsuka, og gleder meg stort til å komme i gang med den! Tenker jeg kjører på med styrkeøkter og lett cardio helt fram til jeg er kvitt forkjølelsen, før jeg begynner med intervalltrening igjen. Temperaturen i Trondheim har steget mange hakk, og det er i grunnen perfekt vær og føre å jogge ute i. Frustrerende å ikke kunne gjøre nettopp det! I mellomtiden drømmer jeg meg tilbake til den fantastiske faste joggeruta mi i Spania, der vi av og til leier feriehus... :)


Fantastisk å løpe kilometervis med vann på begge sider av moloen!

 

Har dere noen bøker å anbefale? 

 

God kveld! :)

 

Merete

 

#refleksjoner #nyttårsmål #treningsfri #lesing #bøker #søndag #sommerminner #treningsplanlegging 

2 kommentarer

Rickard

11.01.2016 kl.05:04

Conn Iggulden synes jeg er en fantastisk forfatter. Han har skrevet bøker om Khan, Cæsar og tilsvarende historiske skikkelser, som er basert på historie men dramatisert med litt friheter.

Lærer man litt historie samtidig som man kan få lest noen gode bøker.

Jeg ble helt hektet og leste alle bøkene om Cæsar i løpet av påsken for noen år siden.

Merete

11.01.2016 kl.08:19

Rickard: takk for tips! skal google og sjekke etterhvert som jeg blir ferdig med bøkene jeg har lånt så langt :)

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei treningsglad jente som bruker trening som medisin og livsstil, og digger å eksperimentere med LCHF og proteinrik mat for å håndtere IBS! Skriver litt om dette, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4.

Kategorier

Arkiv

hits