Noen refleksjoner rundt A4-livet i julehøytiden!

Ja, nå er det ingen tvil - vi har definitivt kommet til den tiden av året med mest panikk og stress: hvem har vel ikke opplevd å tenke at de bare skal gi gaver til noen få nære og kjære, for så å ende opp med å kjøpe til dobbelt så mange? Fordi rett før julaften innser du at på grunn av veiene som krysses i førjulstiden, skal du plutselig tilbringe flere av juledagene med personer du omtrent ikke ser andre ganger enn på julaften. Og de har i tillegg gjerne fått partner og barn, så da må du huske på å ta med dem også. Det vanskeligste jeg vet er å kjøpe ting til folk jeg nesten aldri møter, for da vet jeg ikke hva de har, hva de liker, eller hva de trenger. Da blir det litt småstressa handling!

Men - i år var jeg heldigvis føre var, og starta planleggingen av gavene i god tid. Pakket inn den siste gaven tre dager før jul! Så tidlig har jeg aldri vært ferdig før. Dermed ble det tid til å kose seg med julebaksten. For den må jo også tas, men det er bare koselig J Grunnen til at jeg må lage mitt eget lager av «julebakst» er at jeg har en haug matintoleranser, samt IBS. Derfor følger jeg noe som kalles lavfodmap- dietten. Den går kort sagt ut på at man i stor grad unngår karbohydrater fordi tarmen ikke klarer å fordøye dem. Fant en oppskrift på skumkokostopper uten sukker, og laget først en ladning av disse. Deretter fikk jeg en ide om å prøve meg på en slags troikaskumkake, og den ble ganske awesome om jeg får si det selv! :) Håper den faller i smak hos resten på juleselskapet!

     

 Noe annet jeg har tenkt på i forbindelse med høytiden vi nå befinner oss i, er at det er en fin tid å reflektere rundt dette med A4- livet, eller i alle fall forventningene rundt at det skal være en naturlig milepæl for alle. Selv er jeg eldst av alle «barna» i familien med mine 31 år, og er den eneste som ikke har partner eller barn. Jeg har vært i flere forhold tidligere, men ikke nå. Dette var først et veldig sårt tema for meg, for jeg lurte på om jeg gikk glipp av alt som var «bra». Heldigvis har jeg etter hvert lært meg å sette pris på singellivet. Da tenker jeg ikke på at jeg kan gå på byen når jeg vil, for det kan jeg jo ? men det er ikke det som er mest verdifullt for meg. For min del er jeg glad for å kunne være fri nok til å kunne gå ut av huset når jeg vil, trene når jeg vil og så lenge jeg orker, ha muligheten til å stikke på besøk til venner og familie, og ikke være avhengig av å tilpasse hverdagen min etter barn, leggetid, barnevakt, osv. Mange blir kanskje provosert av at jeg sier dette, men det handler i like stor grad om at man ikke kan gå rundt og være ulykkelig og føle seg mislykket fordi man ikke fikk det A4-livet man trodde man skulle få. Det blir ingen glad av! :)

Gode venner og gode familiemedlemmer er gull verdt! Jeg kan se tilbake på et år fylt med gode opplevelser sammen med personer som har fått stor betydning for meg av ulike grunner. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har hatt tid og rom i livet, til å bli kjent med disse flotte personene. Mange av dem er også single, og deler de samme tankene som meg: er vi unormale fordi vi ikke lever A4-livet? Nei, det er faktisk ikke så uvanlig lenger, A4 er ikke lenger fasiten ? skap heller ditt eget «format»! Vær en A3 med masse plass til gode opplevelser! :)

Nå er det lille julaften, og jeg sitter og nyter en kopp kaffe i sofaen før jeg skal på trening. Treningssenteret jeg går på er dessverre stengt på julaften og 1. juledag, så da har jeg planlagt å løpe ute. Perfekt at det ikke er snø og glatt ute, men bar asfalt. Etterpå skal jeg utover til mamma og kjæresten hennes og feire «julaften» med dem i kveld. Selve feiringen vil være hos pappa med familie i morgen, men jula er ikke den samme uten å dele litt gaveåpning og julaften med mamma :)

Da vil jeg bare ønske alle en riktig god jul med nære og kjære! :) 

 #jul #a4 #differentlife #createyourown #lifestyle #singlelife #lowcarb 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Merete

Merete

32, Trondheim

Ei treningsglad jente som bruker trening som medisin og livsstil, og digger å eksperimentere med LCHF og proteinrik mat for å håndtere IBS! Skriver litt om dette, samt noen refleksjoner rundt det å leve et liv som ikke akkurat er A4.

Kategorier

Arkiv

hits